احتمالا کلمه های چاپ فلورسنت چاپ فسفرسنت و چاپ و شبرنگ به گوش همه ما آشنا هستند. اما آیا واقعاً تفاوت چاپ فلورسنت و فسفرسنت و شبرنگ را می دانیم؟ در پایین به توضیح تک تک آنها می پردازیم و در نهایت به ویژگی ها و کاربردهای هرکدام اشاره می کنیم
چاپ فلورسنت چیست؟
منظور از فلورسنت لامپ فلورسنت است. لامپ های فلورسنت بخشی از انرژی را به امواج ماورا بنفش تبدیل میکنند یعنی امواجی که طول موج آنها بالاست و ما آنها را نمی بینیم اما این امواج مقداری ریادی از انرژی که این لامپ ها مصرف می کنند را به خود اختصاص میدهند. اینجا رنگ های فلورسنت یا رنگ هایی که به نور فلورسنت حساس هستند یک زرنگی می کنند و این امواج را جذب کرده و به نور مرئی تبدیل می کنند و دوباره از خود برمیگرداند در واقع اگر به رنگ فلورسنت امواج ماورای بنفش که دیده نمی شود بتابانیم آن را تبدیل به نور می کند و بازتاب می کند و این طور به نظر می رسد که این رنگ ها از خود نور میدهند در صورتی که اینطور نیست.
پس اگر لباسی بپوشیم که در نخ یا الیاف آن از رنگ فلورسنت استفاده شده باشد و یا روی آن چاپ فلورسنت باشد در محیطی به دور از نور فلورسنت ما آن را فقط کمی از رنگ های دیگر درخشان تر می بینیم چون در حالت عادی امواج ماورای بنفش بسیار کمی وجود دارد. اما اگر نور فلورسنت به آن بتابانیم آن را بسیار درخشنده تر از رنگهای عادی می بینیم.
همچنین ما در مورد چاپ فلورسنت مقاله نوشته ایم برای اطلاعات بیشتر می توانید این مقاله را بخوانید: چاپ فلورسنت پارچه چیست و 5 کاربرد اصلی آن
رنگ های فلورسنت در انواع چاپ می تواند مورد استفاده قرار گیرد چاپ سابلیمیشن فلورسنت و چاپ dtf فلورسنت و همچنین چاپ کاتری یا چاپ وینیل فلورسنت بسیار معمول است.
مجموعه ساتیاتکس خدمات چاپ سابلیمیشن ، خدمات چاپ DTF و خدمات چاپ کاتری روی پارچه با انواع جوهر های فلورسنت و فسفرسنت و شبرنگ انجام می دهد برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید
کاربرد های چاپ فلورسنت:
از رنگ های فلورسنت برای لباس های مهمانی ها و پرده ها و آویز های سالن های جشن استفاده می شود چون در این مکان ها نور فلورسنت معمولاً تعبیه می شود. موارد دیگر استفاده آن تابلو های تزیینی پرده های منزل دکوراسیون مغازه ها و فروشگاه ها و روتختی و روبالشی است.
چاپ فسفرسنت چیست؟
برخلاف چاپ فلورسنت چاپ فسفرسنت نور را در خود ذخیره کرده و بعد از چند دقیقه و حتی چند ساعت میتواند آن را بازتاب کند. روش ذخیره آن یک فرایند شیمیایی است که در اینجا نمی خواهیم به آن بپردازیم. رنگهای فسفرسنت نیازی به نور فلورسنت یا امواج ماورا بنفش ندارند. آنها انرژی همه طیف های امواج الکترومغناطیس یا نور را در مولکول های خود ذخیره می کنند و این بلوک ها می توانند دوباره عکس همین عمل ذخیره کردن انرژی را بعد از ساعت ها انجام داده و آن را دوباره بازتاب کنند.
به دلیل ماهیت چاپ سابلیمیشن که در آن از جوهر های دیسپرس استفاده میشود از جوهر های فسفرسنت نمی توان استفاده کرد. اما در چاپ dtf و چاپ کاتری یا چاپ وینیل می توان از جوهر های فسفر سنت استفاده کرد
چاپ شبرنگ چیست؟
شبرنگ در واقع یک ساختار شیمیایی است نه یک نوع جوهر. در واقع عملی که شبرنگ انجام می دهد این است که نور از هر جهتی به آن تابیده شده باشد بیشتر نور را دقیقاً به همان جهت بازتاب می کند. شبرنگ برای علائم راهنمایی رانندگی و همچنین برای لباس پلیس راهور که در شب می پوشد مورد استفاده قرار می گیرد.
دقیقا به همان دلیل که شبرنگ یک ساختار شیمیایی استون یک نوع جوهر خاص آن را در چاپ سابلیمیشن و بدی تی اف نمی توان مورد استفاده قرار داد. چون در چاپ سابلیمیشن از جوهر های دیسترس استفاده میشود و در چاپ pdf از جوهر های پیگمنت استفاده می شود. اما لیبل های وینیل شبرنگ وجود دارد و می توان در چاپ کاتری از آن استفاده کرد جلوه بسیار خاصی به لباس میدهد.
این قفاله ما را در مود تفاوت جوهر دیسپرس و جوهر پیگمنت بخوانید
هر کدام از این روش های چاپ معایب و مزایای خود را دارد. اگر می خواهید در تولیدات خود از این چاپ ها استفاده کنید بهتر است با مراجعه به دفتر ساتیاتکس نمونه های چاپ را از نزدیک ببینید تا با ذهنی باز تر بتوانید آنها را در تولیدات خود مورد استفاده قرار دهید.
ممنون که تا آخر این مقاله با ما بودید. اگر سوالی دارید در پایین همین صفحه از ما بپرسید
1 دیدگاه در “تفاوت چاپ فلورسنت و فسفرسنت و شبرنگ چیست؟ + معایب و مزایا و کاربرد های هر کدام”
سلام دوست عزیز میتونید ماده رو به من معرفی کنید که در هنگام رنگرزی الیاف به آنها خاصیت شبرنگی یا فلورسنت بده اما در شید های رنگی دخالتی نکنه ؟